گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای لذت بخش است که در هر حالی می توانیم از آن لذت ببریم.
کمتر کسی در دنیا پیدا می شود که از گوش دادن به موسیقی لذت نبرد.تاثیری که موسیقی بر روح و روان انسان دارد، غیر قابل انکار است. در این مطلب از
نظریه ها چه می گویند؟
این احتمال وجود دارد که علاقه ما به موسیقی به طور اتفاقی شکل گرفته باشد. ما همواره از احساسات خود برای هدایت ترس ها و موقعیت های اجتماعی مختلف بهره می گیریم. شاید ریتم و آهنگ موسیقی نیز قسمت های مرتبط با احساسات مغز را تحریک کنند.
مطالعات نشان می دهد هنگامی که به موسیقی گوش می دهیم، مغز دوپامین ترشح می کند و به همین دلیل، احساس رضایت می کنیم. تحقیقاتی نشان داد هنگامی که یک قطعه موسیقی به اوج خود می رسد، میزان ترشح این ماده به شدت افزایش می یابد و احساس هیجان به شنونده منتقل می گردد.
دلیل دیگری که در این زمینه مطرح می گردد، علاقه ما به دنبال کردن الگوهاست. شناسایی الگو ها، مهارتی ضروری برای زنده ماندن به شمار می رود. مثالی درباره این
هنگامی که به یک قطعه گوش می دهیم، ریتم باعث می شود که ما وارد فرآیندی به نام <<همراهی با جریان>> شویم. اگر گام های آهنگ سریع باشد، روند ضربان قلب و الگوی تنفسی ما برای هماهنگی با آن، تسریع می گردد. این برانگیختگی می تواند توسط مغز به عنوان هیجان تعبیر شود. اگر موسیقی بیشتر مورد رضایت باشد، این همراهی افزایش خواهد یافت.
نظریه دیگری که در این رابطه وجود دارد، این است که هنگام شنیدن یک ترانه، قسمت هایی از مغز که به هنگام سخنرانی به کار گرفته می شود، تحریک می گردند.
هنگامی که به سخنرانی می پردازیم، مغز ما در به کارگیری احساسات، خیلی خوب عمل می کند. دانستن این نکته که اطرافیان ما خوشحال، ناراحت، عصبانی یا ترسان هستند، برای سخنرانی امری ضروری است. بسیاری از این اطلاعات در تن صدای فرد نمایان می شود. اگر صدای فرد رسا باشد، احتمالا خوشحال است و اگر لرزان باشد، ترس شخص را نشان می دهد.به همین علت در هنگام گوش دادن به موسیقی، احساسات ما نیز درگیر می شود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب
همچنین بخوانید:
با
دستگاه پخش موسیقی که صدا را مستقیم به سر میبرد
علت شنیدن صدای ترق و تروق در گوش چیست؟
بلندترین صدا در تاریخ کره زمین
چرا از گوش دادن به موسیقی لذت میبریم؟
موسیقی ,دادن ,مغز ,ها ,هنگامی ,های ,به موسیقی ,دادن به ,گوش دادن ,که به ,هنگامی که